Loading...

Blog

Ultimele noutati
Blog Post 1

NU spune aceste lucruri la un interviu de angajare!

Orice interviu de angajare poate fi ceva de speriat, mai ales dacă e pentru un loc de munca pe care ţi-l doreşti cu adevărat. Este important să faci o impresie bună şi sa spui lucrurile potrivite, dar dacă eşti puţin stresat sau emoţionat, acest lucru poate fi o încercare grea.

Iată câteva lucruri pe care să nu le spui la un interviu:images

“Nu m-am înţeles bine cu fostul meu şef”

Să nu vorbeşti niciodată urât despre cineva sau ceva de la fostul tău loc de muncă. Oricare ar fi fost motivul pentru care ai demisionat, ar trebui să păstrezi tonul intre neutru şi pozitiv atunci cândvorbeşti despre fostul job. Dacă spui că nu te-ai înţeles cu mai multe persoane, rişti să dai de înţeles că tu eşti o persoană cu care se lucrează greu.

“Sunt foarte emoţionat”

E normal să fii emoţionat când încerci să te vinzi, dar nu spune asta. Una dintre calităţile pecare un potenţial angajator le urmăreşte este încrederea.

“Aş face orice”

Când un angajator caută să angajeze pe cineva, va alege o persoană care îşi doreşte postul cuadevărat. Însă, dacă tu arăţi că vrei cu disperare un loc de muncă, trimiti mesajul greşit şi angajatorul nu are de ce să creadă că vei face o treabă bună.

“Ştiu că nu prea am experienţă, dar…”

Chiar dacă ai puţină experienţă în muncă, angajatorul vede acest lucru din CV-ul tău, nu mai are rost să punctezi acest lucru. Concentrează-te pe calităţile tale şi vinde-te cât mai bine.

“Este în CV-ul meu”

Dacă intervievatorul te întreabă ceva, răspunde. Cu siguranţă că ţi-a citit CV-ul şi ştie ce ai făcut în trecut, dar el urmăreşte, de asemenea, abilitatea ta de a comunica şi de a te prezenta.

“Cea mai mare slăbiciune a mea este că sunt perfecţionist”

Să iei aspectele pozitive ale tale şi să spui că ai o doză prea mare din ele a devenit un răspuns popular, dar sunt prea puţini recrutori care cred asta. Să răspunzi că “sunt prea perfecţionist” este un răspuns cliseic şi poţi să fii sigur că angajatorii au auzit acest răspuns de câteva ori. În loc de asta, încearcă să fii onest. Găseşte un punct mai slab la tine, dar arata spre ceea ce ai făcut ca să remediezi asta.

“Nu am întrebări”

Ţi se da posibilitatea des la interviuri să pui întrebări şi ar trebui să faci asta. Să nu ai întrebări trimite semnalul că nu eşti interesat.

“Când eram pe o plajă însorită…”

E plăcut să împărtăşeşti unele poveşti cu angajatorul. Te poate ajuta ca intervievatorul să te remarce printre candidati sau poate îndulci atmosfera. Dar, încearcă să păstrezi poveştile personale interesante şi relevante.

“Ştiţi cât durează?”

Nu începe să te uiţi la ceas sau să arăţi nerăbdător. Nu e plăcut să conversezi cu cineva care se comporta ca şi cum ar trebui să fii în alt loc.

“Am ajuns puţin mai devreme”

Nu trebuie să întârzii niciodată la un interviu, dar nu e înţelept nici să ajungi mult preadevreme. Dacă ajungi cu 20 de minute mai devreme, angajatorul se poate stresa sau se poate simţi vinovat ca te face să aştepţi.intrebari_job_angajare


Distribuie: