Loading...

Blog

Ultimele noutati
Blog Post 1

Ce să faci atunci când ești confuz, cu privire la alegerea carierei tale?

“It is never too late to be what you might have been.”
                                                               George Eliot

Ești confuz în legătură alegerea ta pentru carieră ? Ai făcut deja o alegere și ai ajuns să te întrebi “cum am ajuns aici? “Este oare acest lucru ceea ce cautam”? Crezi că ai făcut greșeli, că ai irosit timpul …?

Vreau să te felicit. Este un lucru măreț ! Ai o experiență pe care nu ai avut-o anterior. Nu ai irosit timpul. Ai câștigat cunoștințe noi și o nouă perspectivă.

Ești un om câștigat pentru că ți-ai dat seamă că ești pierdut, că vrei altceva, că vrei să găsești o cale relevantă. Mulți oameni nu realizează acest lucru. Sau dacă realizează ignoră sentimentul și continuă în aceeași direcție greșită. Mulți nu își iau timp să caute ceea ce li se potrivește și se avântă pur și simplu pe căi trasate de alții, de societate , sau le e teamă să schimbe ceva .

Această confuzie nu îți spune că ai făcut ceva greșit, sau că ești pierdut, ci îți spune că urmează să faci ceva măreț, ceva corect.

E momentul să realizezi unde te situezi și să decizi încotro vrei să te îndrepți. Poate ești paralizat de gândul că vei lua o decizie proastă. Pentru a avea success în viață, trebuie să înveți să ști cum să recunoști când mergi în direcția greșită și să descoperi un nou curs al drumului.

Ce este de făcut acum ? În mod cert îți pasă de viitorul tău , de aceea ești confuz în legătură cu direcția spre care să te îndrepți în carieră ta.


Îți las în următoarele rânduri câteva indicii care să te ajute să o găsești.


 • Hobby-urile tale. Înainte să începi să faci ceva, gândește-te care îți sunt pasiunile și notează-le . De asemenea gândește-te care e motivul care te face să iubești aceste activității. Dacă îți place să desenezi, de exemplu, e foarte probabil să îți placă să creezi . În cazul acesta o carieră în Marketing sau Design ar fi o varinata bună pentru ține. Dacă îți place să alergi este pentru că îți plac provocările și să muncești din greu pentru a atinge un obiectiv. O carieră care necesită acest stil de viață poate fi în vânzări , pentru că ai avea câștigul bazat pe rezultat.
 • Vorbește cu un consultant de carieră. O discuție cu o persoană specializată în acest domeniu te poate ajută să îți limpezești mintea și să te îndrume în direcția corectă. Poate de asemenea să îți dea idei despre tipuri de carieră la care nu te-ai gândit vreodată.
 • Autoevalueaza-te cu un test psihologic. Cel mai bine este să ceri părerea unui consilier de orientare în carieră cu privire la testul ales, alături de care poți discuta și rezultatele obținute.
 • Întreabă profesioniști. Dac ești interesat de anumite cariere de success, întreabă persoane care lucrează déjà în acele domenii . Mulți dintre acesti oameni sunt bucuroși să discute despre activitatea lor zilnică cu un doritor de a asculta.
 • Participă la un program de internship. Caută experiențe noi care îți pot deschide porți spre viitor. Caută training-uri și programe de internship în domeniul în care studiezi sau în cele de interes pentru tine, pentru că acestea îți vor da șansa să explorezi domeniul tău, si să dobândești abilități care îți pot fi utile, indiferent de viitoarele alegeri.
 • Voluntariatul. Dacă nu ești sigur că vrei să îți iei angajamentul unui internship , ia în considerare voluntariatul sau practica. Prin acesta vei fi expus la profesie , dar poți cu lejeritate să renunți dacă realizezi că nu este pentru tine.

Setează-ți mintea
“Odata ce ti-ai schimbat mentalitatea, totul se va schimba impreuna cu tine.”
                                                               Steve Marabol


 • Nu îți fie teamă. Dacă îți dorești cu adevărat să găsești cea mai potrivită carieră pentru tine, nu îți fie teamă să faci apeluri telefonice, și să te oferi voluntar în anumite domenii. Sau, daca iți este teamă, fă totuși aceste lucruri , pentru a nu rata oportunități relevante. Dacă anumite cariere te intimidează e foarte probabil să fie din cauza că nu ești pregătit teoretic pentru acel domeniu . Ia în considerare lucrurile pe care le poți câștiga din acea investiție și caută opțiuni înainte să te decizi că nu merită.
 • Fii deschis . Chiar dacă sunt domenii pe care acum crezi că nu ți le dorești și ești categoric, ia în considerare că e probabil ca mai târziu să gândești altfel.
 • Cunoaște-ți valorile tale. Dacă o anumită carieră îți încalcă aceste valori și te pune în poziția de a face compromisuri, scoate acea opțiune de pe lista ta.
 • Schimbă-ți cariera. Dacă ai făcut alegerea greșită, nu ești blocat. Poți să îți schimbi traseul oricând. E natural să explorezi la început , până îți găsești nișa. Mulți antreprenori și-au construit propriile afaceri mai târziu în viață, revenind la pasiunile, educația sau experiențele lor trecute
 • Nu te da bătut. Dacă ești încă în căutare și nu ai găsit ceea ce te așteptai, continuă. Nu te plafona pentru ca mai târziu să rămâi să faci un lucru pe care îl urăști. Iar dacă chiar va fi nevoie să ai un job care nu îți place pentru o perioadă, încearcă să găsești câteva aspecte bune în legătură cu acesta

Așadar, cu cât depui mai mult efort, timp și energie pentru a găsi cariera visată, cu atât vei ajunge aproape de ea . Fii conștient că schimbările acestea foarte rar sunt ușoare, dar adesea sunt pline de satisfacții.


Distribuie: